Cursussen

Marijke de Jong is opgeleid tot eerstegraads docent tekenen, schilderen en grafiek. Ze heeft enkele jaren in het middelbaar onderwijs als tekendocente gewerkt. Daarnaast deed ze veel ervaring op in het werken met kinderen o.a. als activiteitenbegeleider op de afdeling zeefdruk en grafiek bij de Jonge Onderzoekers Groningen en als groepsleidster bij een buitenschoolse opvang. Als allround zelfstandig docent verzorgt zij diverse cursussen en workshops voor uiteenlopende groepen, variërend van workshops druktechnieken voor kinderen, een workshop modeltekenen bij vrijgezellenfeestjes tot cursussen tekenen en schilderen voor 50-plussers.


CURSUS TEKENEN, SCHILDEREN, EENVOUDIGE GRAFISCHE TECHNIEKEN

Marijke de Jong geeft drie cursussen tekenen, schilderen en eenvoudige grafische technieken, in haar eigen atelier, voor maximaal 8 personen. De cursussen zijn bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Iedere cursist kan een individueel programma volgen, met veel ruimte voor eigen inbreng. Er wordt zowel naar waarneming (stilleven, model, landschap) als naar de verbeelding gewerkt en je kunt experimenteren met diverse materialen en technieken.
Een cursusblok bestaat uit 8 opeenvolgende lessen. Je kunt elk moment in het cursusseizoen beginnen. Natuurlijk kun je meerdere cursusblokken achter elkaar volgen. Het is ook mogelijk om eerst een proefles te volgen. Voor studenten en stadjerspashouders geldt een gereduceerd tarief.

Lestijden:
Cursus 1: maandagochtend: 09.30 - 12.00 uur 
Cursus 2: maandagavond: 19.45 - 22.15 uur
Cursus 3: vrijdagochtend: 09.30 - 12.00 uur
Het cursusseizoen loopt van september t/m mei.
In de schoolvakanties en op feestdagen wordt er geen les gegeven.

Tarieven 2009:
1 proefles inclusief basismateriaal: € 15,30
8 lessen inclusief basismateriaal: € 125,00
16 lessen inclusief basismateriaal: € 223,30
Wanneer je liever gebruik maakt van eigen materiaal zijn de kosten € 98,50 voor 8 lessen, € 178,50 voor 16 lessen.
Klik hier voor materiaalsuggesties.
Kortingen met stadjerspas of collegekaart:

1 proefles inclusief basismateriaal: € 10,20
eerste 8 lessen inclusief basismateriaal: € 98,50, daarna 10% korting.

Meer informatie en opgave: zie Contact


KINDERWORKSHOP

Samen een schilderij of druksels maken in een echt kunstenaarsatelier is een feest!
Op aanvraag kan een kinderworkshop of kinderpartijtje verzorgd worden voor kleine groepen (minimaal 4, maximaal 8 kinderen). Mogelijkheden: dieren of portretschilderen, een linoleumsnede of kartondruk maken en afdrukken, materiaaldruk of sjabloondrukken maken. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Een workshop duurt 2 uur. Kosten: €17,50 per kind, incl. materiaal en drinken en iets lekkers. Verwacht wordt dat de ouders of begeleiders er bij blijven.

Ook korte cursussen en workshops op maat mogelijk voor kleine groepen (particulieren, bedrijven).

Meer informatie: zie Contact